Daräng

Dokument om Darängs gårdar och ställen under 1900-talet,
nedtecknat ur minnet av Carl-Olof Darwall

Carl-Olof Darwall

Jag heter Carl-Olof Darwall och jag är född, uppvuxen och har bott mesta tiden av mitt liv i Daräng i Habo kommun. Jag har skrivet detta dokumentet för jag ville berätta lite av vad jag vet om gårdarna och ställen i Daräng, kyrkbyn, Åsared och Lindhult - om vem som bodde i på gårdarna och ställena förr och nu - under 1900-talet.
Dokumentet är i första hand tillägnat mina barn och barnbarn och kommande generationer, men jag har inget emot om andra vill ta del av min berättelse.
En gång i framtiden när ingen från seklets början finns kvar som kan berätta om gårdarnas och husens bakgrund och vem som har bott där, så kanske dessa minnesanteckningar kan vara till glädje för några av framtidens Darängsbor.
Hus eller gårdar som har byggts eller bytt ägare efter 1999 är inte medtaget i detta dokument. De mesta uppgifterna har jag skrivet efter minnet, och en del uppgifter har jag kollat upp från olika källor, eller hört berättas. Så jag varken kan eller vill garantera att alla uppgifter stämmer exakt, men jag lovar - jag har gjort mitt allra bästa.

Carl-Olof Darwall

Till Darängs by

Habo torp

En gammal karta

Info om sidan

Habo kommun

Darwall.se

Klicka på kartan för att komma vidare
Om du har några frågor eller synpunkter, skriv till min son: Carl-Erik Darwall
AdressDaräng, Östergården 1
Postadress566 91 HABO
Telefon070-644 20 71
Du kan också skicka E-post till min son Carl-Erik


Copyright ©1999 Sven Darwall. Sweden. All Rights Reserved You are visitor